Első fokon Simicska nyerte az oszlopháborút a Főváros ellen

POLITIKA
2016 szeptember 15., 9:25
comments 38
photo_camera A főváros viszi a Mahir oszlopát. 2016. január 2.

Elsőfokon érvénytelen és hatálytalan a Fővárosi Önkormányzat szerződésbontása a Mahir Cityposterrel szemben - állapította meg a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma csütörtök délelőtt.

A bíróság azzal indokolta az ítéletet, hogy a felmondási indokok nem voltak megalapozottak. Ez azt jelenti, hogy a Mahir oszlopai a jogerős ítéletig továbbra is helyükön maradhatnak, a Fővárosnak pedig ki kell fizetnie a 6,8 millió forintos perköltséget. A Mahir kártérítési kérést is benyújtott, amit majd a jogerős ítélet után bírálnak el. A Főváros fellebbezni készül.

Budapest tavaly szeptemberben döntött a szerződésbontás mellett, és év végéig adott ídőt a Mahirnak, hogy eltávolítsa az oszlopokat, amiket az önkormányzati tulajdonú Budapest Közút Zrt. emberei januárban önhatalmúlag kezdtek kivágni a helyükről. az oszlopokat. A Simicska-cég végül biztonsági embereket is bevetett az oszlopháborúban. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt