Hack Péter NEM-mel szavaz a kvótanépszavazáson

politika
2016 szeptember 15., 07:55

"Elmegyek október 2-án, és nemmel szavazok"

- mondta csütörtöki, Magyar Időknek adott interjújában az egykori prominens SZDSZ-es politikus, aki szerint Magyarország kiábrándult az Európai Unióból.

A Helsinki Bizottság és a Transparency International egyik alapítója nagy problémának látja, hogy Brüsszel politikai (!) közösséggé akarja formálni az uniót, és ehhez a nemzetállamok lebontásán keresztül vezet az út. Szerinte bal- és jobboldaliak helyett globalisták és szuverének között nincs egyetértés az unió állampolgárok között.

Hack azt is elmondta az interjúban, hogy lenézik az embereket azok, akik szerint a többség csak a propaganda miatt utasítja el a betelepítési kvótát, mert az emeberek alapvetően hülyék. (Érdemes megjegyezni, hogy a választók lenézésének fontosságáról nyilvánosan épp Orbán Viktor főtanácsadója beszélt egy előadásában.)

A jogász elismerte, hogy jogilag nincs jelentősége a népszavazásnak, de szerinte politikai legitimációs szempontból fontos, mert üzenni kell Brüsszelnek, hogy nem lehet minden döntést központosítva lenyomni a nemzetállamok torkán. Szerinte "a népszavazásban így tulajdonképpen az egész unió jövője benne van." (Magyar Idők)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.