Hajdú Péter puszizik politikusokkal, de önerőből építette fel magát

media
2016 szeptember 15., 06:29
comments 96
Hajdu Péter 2016-ban
photo_camera Hajdú Péter még sikerei csúcsán. Fotó: Botos Tamás

Valóságos mélyinterjút adott a 168 órának Hajdú Péter showman, aki úgy szakmailag, mint emberileg válságba sodródott az elmúlt hónapokban.

Hiába szorongatták, Hajdú nem hagyta magát. Végig kitartott amellett, hogy a TV2-től történt távozásának semmi köze magánéletéhez, és hiába hozta a műsora az elvárt nézettségi számokat, Ökrös Gergely programigazgatónak nem tetszett a Showtime c. műsora, így az ATV-hez szerződött.

Nem politikai, hanem "szakmai" döntés született, és nem a Dirk Gerkens-Rákosi Tamás duó túrta ki a TV2-ből, ahol már szinte csak az egykori RTL-es gyártócég készít műsorokat.

Hajdú úgy beszél az interjúban végig, mint aki saját két kérges tenyerével építette fel magát a nulláról - állítása szerint soha, semmit nem köszönhetett a politikának.

"Én soha sehol nem voltam csókos, sosem kaptam állami megrendelést"

- mondja, amit szerinte jól tükröz, hogy "Medgyessy miniszterelnöksége alatt jobban ment, Gyurcsány alatt kirúgtak az MTV-től, Orbán alatt pedig egy kereskedelmi televízióhoz kerültem."

Az interjú későbbi szakaszában aztán kiderül, hogy történetesen jelenleg is teljesít megrendelést a közmédiának a Magyarország Szépe c. műsor gyártásával. Annyi azért elismert, hogy

"a jelenlegi kormány politikája áll hozzám a legközelebb."

Az interjú legfinomabb része az, amikor kiderül, hogy ő soha nem politizál, még az Orbán Viktorral készített, exkluzív, negédes TV2-s interjúknak sem volt köze a politikához, még ha közben baráti viszonyban van többekkel is.

"Medgyessy Péternek még puszit is adok, annyira közel áll hozzám. De ha belépne itt Mesterházy Attila, ő is örömmel üdvözölne (...) Rogán Antal vagy Deutsch Tamás ugyanúgy örülne nekem, még Gyurcsány Ferenc is idejönne köszönni. Továbbmegyek, valószínűleg Vona Gábor se kerülné ki az asztalunkat."

Habony Árpádról azt mondta, nem hat rá a TV2 közéleti tartalmaira, és bár szerinte gagmannek jó lenne, szakmailag nincs közös témájuk. Előbbi állítását azzal is alátámasztotta, hogy szerinte Habony okosabb annál, mint hogy Spéder Zoltánról olyan lejárató anyagot készíttessen, mint ami megjelent a kereskedelmi csatornán.

Az interjú végéhez közeledve Hajdú még egyszer aláhúzza, hogy ő egy igazi self-made man, aki egyedül kitartásában, leleményességében és életerejében bízhat:"Ez a bulvárnak és a személyemnek köszönhető. Én tudatosan építettem fel az ismertségemet, kellően megosztó vagyok és a magánéleti ügyeim miatt is érdekessé váltam." (168óra)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.