Na, mit kap egy biciklista a megfázásra az orvosaitól? Hát persze, hogy szteroidokat

sport
2016 szeptember 15., 06:10
comments 109

Folytatja a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, a WADA szervereiről ellopott információk kiszivárogtatását a kiberbiztonsági körökben egyértelműen az orosz hírszerzéshez, az SZVR-hez kötött Fancy Bears hackercsoport. Immár tíz amerikai, öt brit, öt német, egy dán, orosz, lengyel, cseh és román sportoló egészségügyi adatlapja érhető el.

Chris Froome a 2016 júliusi Natourcriterium Aalst kritériumverseny után a pódiumon. AFP PHOTO / Belga / KRISTOF VAN ACCOM
photo_camera Chris Froome a 2016 júliusi Natourcriterium Aalst kritériumverseny után a pódiumon. AFP PHOTO / Belga / KRISTOF VAN ACCOM

Az egészségügyi adatok közül is azok, amelyek arról szólnak, hogy milyen, amúgy tiltott szerek használatát engedélyezték nekik orvosi javaslat alapján.

Így például kiderült, hogy

2013-14-ben a háromszors Tour de France-győztes Chris Froome legálisan szedhetett szteroidokat a megfázására.

Froome az iratok alapján a Tour of Romandy körversenyen indult legálisan beszteroidozva.

Ahogy Bradley Wiggins, a későbbi Tour-győztes és olimpiai bajnok is kétféle, amúgy tiltott szert szedhetett a 2011-es Tour, illetve a később a 2013-as Giro d'Italia alatt is, részben az allergiájára.

Froome és Wiggins nem kívánták kommentálni a kiszivárogtatott információkat, ahogy egyelőre a brit kerékpáros szövetség sem. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.