Nikolics nem volt kezdő a Bajnokok Ligájában, pedig pont a BL-szereplés miatt maradt a Legiában

futball
2016 szeptember 15., 11:12
comments 37

Egyetlen egy magyar játékos jutott el csapatával a Bajnokok Ligájába, Nikolic Nemanja.

Lengyel bajnok, kupagyőztes és gólkirály volt az előző szezonban, állítólag sok csapat vitte volna, aztán mégsem sikerült eladni, így maradt a Legiában. Miután a selejtezőkben lőtt 5 Nikolics-gólnak köszönhetően a varsói csapat bejutott a Bajnokok Ligájába, a magyar válogatott játékos már mondhatta, hogy a maradása melletti fontos érv volt a BL-szereplés.

A Legia a Dortmund ellen tegnap lejátszotta az első meccsét.

photo_camera Fotó: AFP

Nem volt benne sok köszönhet, nagyon súlyos, hatgólos vereséget szenvedtek otthon. Nikolic pedig nem fért be a kezdőbe.

A válogatott játékos azzal magyarázta a kispadozását, hogy az edző az első félidőben defenzív felfogásban akart játszani, hogy ne kapjunk gólt.

Ehhez képest a Dortmund már a 17 percben három góllal vezetett.

„Nagyon csalódott voltam, hogy nem kerültem be a kezdőcsapatba. Az én helyem a pályán van. A meccs előtt mondtam az edzőnknek, hogy jó állapotban vagyok, és szeretnék játszani abban a rendszerben, amelyet kitalált erre a mérkőzésre. Azzal indokolta a döntését, hogy az első 60 percben inkább a védekezésre összpontosítunk, és utána beállhatok majd. A taktika negyedóra alatt csődöt mondott" – idézte Nikolic nyilatkozatát az origo.

Nikolic csak a 63. percben állt be, már 0-4-nél.

photo_camera Nikolic már a pályán. Fotó: Legia/Facebook

A meccs után Nikolic előrántotta a klasszikus érvet, ami a magyar fociban olyan sokat lehet hallani az alatt a nagyon rövid idő alatt, amíg a nemzetközi kupában érdekeltek a klubok:

„Legyünk realisztikusak. Mit várhatunk el magunktól a Bajnokok Ligájában: hogy továbbjutunk a következő fordulóba? Ez nem arról szól, hogy minden erőnkkel a BL-re koncentrálunk, várjuk a csodát, közben meg tizenkettedikek leszünk a bajnokságban" – mondta Nikolics, aki szerint a szurkolóik számára a bajnokság a legfontosabb, ezért ott szeretne a csúcsra érni.

A BL-csoportban ott van még a Dortmund mellett a Real Madrid és a Sporting Lisszabon is, lehet majd tartalékolni a bajnokságra, ahol 11. a Legia.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.