A szigorítás szigorítása: most a honvédség miatt nem épülhetnek szélerőművek

gazdaság
2016 szeptember 16., 07:19
comments 245

Még szeptember elején jött ki a szigorítás, amivel

gyakorlatilag betiltották a szélerőművek építését Magyarországon,

máris kiegészítették. A Napi.hu beszámolója szerint

így csak akkor építhetú új szélerőmű vagy szélerőmű park, ha igazolható, hogy azok létesítése és működése nem csökkenti a honvédelmi és katonai képességet.

Illetve egy sor újabb terület is tiltólistára került:

  • a Magyar Honvédség által üzemeltetett radaroktól számított 40 kilométeren,
  • és a katonai repülőterektől számított 15 kilométeren belül

nem épülhet a jövőben szélerőmű. A szeptember 23-án életbe lépő új rendelet szerint a szélerőmű vagy szélerőmű park építési engedélyének kiadásakor, országos hatáskörben, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetője jár. Így ő dönthet majd a gumiszabály értelmében arról is, hogy

a szélerőmű nem okoz-e olyan hátrányos következményeket, amelyek aránytalanul meghaladják a létesítésétől várható előnyöket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.