Hoffmann Rózsa tavaly még határozottan kiállt a legszigorúbb szétosztási kvóta mellett

Az Európa Tanács tavaly őszi ülésén mind az öt kiküldött Fidesz-KDNP-s képviselő megszavazta azt a határozatot, amelyben a szervezet „állandó, jogilag kötelező szétosztási rendszer” bevezetését ajánlotta az Európai Uniónak, írja az Eurologus. A kormánypárt delegációjának tagja volt Hoffmann Rózsa volt oktatási államtitkár és Németh Zsolt is, a Külügyminisztérium korábbi államtitkára. A blog szerint Hoffmann Rózsa még azt a módosítót is megszavazta, amely kötelező szétosztási rendszert javasolt.

Pedig akkor már javában zajlott a kormány bevándorlásellenes kampánya, ráadásul most csütörtökön Kövér László pont ennél a szervezetnél beszélt arról, hogyan lövetné ki a menekültek hajóit, mert szerinte azok el akarják törölni a magyar kultúrást és szolgaságra akarnak kényszerítani bennünket.

Az akkor elfogadott határozatnak egyébként nincs jogi következménye, mivel az Európa Tanács csak ajánlásként fogadta el, és egyébként sem kötelezik semmire az EU-t a szervezet közgyűlési határozatai. Az Európa Tanács egyébként sem része az EU döntéshozatali rendszerének, attól függetlenül működik. Minden európai állam tagja lehet, amelyik elfogadja a jogállamiság intézményét és garantálja állampolgárai számára az alapvető szabadság és emberi jogokat. Egyedül Fehéroroszország nincs a tagjai között. Főleg az emberi jogok védelmével foglalkozik többek között a strasbourgi bíróságán keresztül.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.