Hoffmann Rózsa tavaly még határozottan kiállt a legszigorúbb szétosztási kvóta mellett

2016 szeptember 16., péntek 15:28
123

Az Európa Tanács tavaly őszi ülésén mind az öt kiküldött Fidesz-KDNP-s képviselő megszavazta azt a határozatot, amelyben a szervezet „állandó, jogilag kötelező szétosztási rendszer” bevezetését ajánlotta az Európai Uniónak, írja az Eurologus. A kormánypárt delegációjának tagja volt Hoffmann Rózsa volt oktatási államtitkár és Németh Zsolt is, a Külügyminisztérium korábbi államtitkára. A blog szerint Hoffmann Rózsa még azt a módosítót is megszavazta, amely kötelező szétosztási rendszert javasolt.

Pedig akkor már javában zajlott a kormány bevándorlásellenes kampánya, ráadásul most csütörtökön Kövér László pont ennél a szervezetnél beszélt arról, hogyan lövetné ki a menekültek hajóit, mert szerinte azok el akarják törölni a magyar kultúrást és szolgaságra akarnak kényszerítani bennünket.

Az akkor elfogadott határozatnak egyébként nincs jogi következménye, mivel az Európa Tanács csak ajánlásként fogadta el, és egyébként sem kötelezik semmire az EU-t a szervezet közgyűlési határozatai. Az Európa Tanács egyébként sem része az EU döntéshozatali rendszerének, attól függetlenül működik. Minden európai állam tagja lehet, amelyik elfogadja a jogállamiság intézményét és garantálja állampolgárai számára az alapvető szabadság és emberi jogokat. Egyedül Fehéroroszország nincs a tagjai között. Főleg az emberi jogok védelmével foglalkozik többek között a strasbourgi bíróságán keresztül.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt