A szlovák elnök szerint az Orbánéhoz hasonló kijelentések ártanak igazán az EU-nak

2016 szeptember 17., szombat 18:49
351

Andrej Kiska a pozsonyi uniós csúcs után beszélt arról, mennyire igazságtalannak tartja, hogy Orbán Viktor szerint sikertelen és értelmetlen volt a találkozó, írja az Új Szó.

Ez kicsit igazságtalan a résztvevőkkel és a szervezőkkel szemben is. Mindannyian tudjuk jól, hogy az Európai Unió eszméjének nem csak a hibák, tévedések, vagy azok a problémák ártanak, amelyeket az élet hoz magával. Hanem az is, hogy ha a politikusok már nem tudnak egy szép szót mondani az EU-ról és annak intézményeiről, Brüsszel pedig szitokszóvá válik. Emellett gyakran csak a saját, hazai céljaikat tartják szem előtt. Nem az unió jobbítása, hanem csupán a hazai választási eredmények, százalékok érdeklik őket, emiatt cinikusan leegyszerűsítenek összetett kérdéseket, vagy túloznak” - reagált Orbán megjegyzésére a szlovák államfő.

Miközben mindenki látott előrelépést a pénteki tárgyalások után, Orbán Viktor mégis azzal állt ki, hogy szerinte „sajnos nem történt változás, most is többet beszéltek a szétosztás gyorsításáról, mint a migránsok megállításáról”.

Csakhogy a pozsonyi csúcs zárónyilatkozatában szó sem volt a menekültek szétosztásáról, sőt, azt írták, hogy többet nem engedik meg a tavalyi ellenőrizetlen hullám megismétlődését, tovább kell csökkenteni a szabálytalanul érkező migránsok létszámát, valamint biztosítani kell a schengeni külső határok teljes ellenőrzését.

Szóval a magyar miniszterelnök tényleg úgy viselkedett, mint aki egy másik terembe ült volna be:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt