Bocsánatot kért Obamától a nigériai elnök, amiért lenyúlta az egyik beszédét

2016 szeptember 17., szombat 12:40

Nem Melania Trump volt idén az egyetlen, aki beszédet lopott Obamáéktól, nemrég Nigéria elnökée, Muhammadu Buhari pénteken kért bocsánatot azért, amiért kimásolt egy részletet Barack Obama 2008-as győzelmi beszédéből.Muhammadu Buhari - Fotó: AFP/Sunday Aghaeze

Buhari szeptember 8-án elmondott kampánybeszédének több részlete is megegyezett az amerikai elnök szövegével. A 8 évvel ezelőtti Obamához hasonlóan ugyanarról beszélt, hogy figyelniük kell arra, nehogy visszacsússzanak ugyanabba a kicsinyes és éretlen pártoskodásba, ami már régóta mérgezi az országot. Ez tényleg egy szép gondolat, de aztán Buhari irodája is elismert, túl nagy a hasonlóság ahhoz, hogy egyszerű véletlenről legyen szó. Ugyanakkor megígérték, hogy a felelősök meg fogják kapni a büntetésüket.

Buhari elnök arra szólította fel a nigériaiakat, hogy tegyék túl magukat a bakin, és inkább koncentráljanak a beszédben megfogalmazott üzenetre, miszerint az országnak változásra van szüksége annak érdekében, hogy megújítsák az értékrendjüket.

Buhari közvetlenül azután kért bocsánatot, ahogy Obamával megegyeztek arról, hogy kedden találkoznak New Yorkban az ENSZ közgyűlésén. (BuzzFeed/AP)