Bocsánatot kért Obamától a nigériai elnök, amiért lenyúlta az egyik beszédét

külföld
2016 szeptember 17., 14:40
comments 24

Nem Melania Trump volt idén az egyetlen, aki beszédet lopott Obamáéktól, nemrég Nigéria elnökée, Muhammadu Buhari pénteken kért bocsánatot azért, amiért kimásolt egy részletet Barack Obama 2008-as győzelmi beszédéből.Muhammadu Buhari - Fotó: AFP/Sunday Aghaeze

Buhari szeptember 8-án elmondott kampánybeszédének több részlete is megegyezett az amerikai elnök szövegével. A 8 évvel ezelőtti Obamához hasonlóan ugyanarról beszélt, hogy figyelniük kell arra, nehogy visszacsússzanak ugyanabba a kicsinyes és éretlen pártoskodásba, ami már régóta mérgezi az országot. Ez tényleg egy szép gondolat, de aztán Buhari irodája is elismert, túl nagy a hasonlóság ahhoz, hogy egyszerű véletlenről legyen szó. Ugyanakkor megígérték, hogy a felelősök meg fogják kapni a büntetésüket.

Buhari elnök arra szólította fel a nigériaiakat, hogy tegyék túl magukat a bakin, és inkább koncentráljanak a beszédben megfogalmazott üzenetre, miszerint az országnak változásra van szüksége annak érdekében, hogy megújítsák az értékrendjüket.

Buhari közvetlenül azután kért bocsánatot, ahogy Obamával megegyeztek arról, hogy kedden találkoznak New Yorkban az ENSZ közgyűlésén. (BuzzFeed/AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.