Ezüstérmet nyert a női tőrcsapat a paralimpián

sport
2016 szeptember 17., 04:59
comments 4

A Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva összeállítású magyar válogatott ezüstérmet szerzett a kerekesszékes vívók tőr csapatversenyében a riói paralimpia pénteki napján, miután a döntőben 45-28-ra kikapott Kínától.

Az együttes első csoportmeccsén magabiztosan, 45-23-ra verte a fehéroroszokat, majd a folytatásban 45-34-re kikapott a favorit kínaiaktól, s az elődöntőben - akárcsak csütörtökön, a párbajtőr versenyben - a hongkongiakkal találkozott, akiket nagy izgalmak után 41-40-re legyőzött.

Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi (MTI/Koszticsák Szilárd)
photo_camera Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi (MTI/Koszticsák Szilárd)

Krajnyák kezdett azzal a Csang Csung-cujjal, akit az egyéni verseny bronzmérkőzésén legyőzött, most azonban a kínai nyert, mégpedig 5-1-re. A folytatásban Dani vívott Zsung Csinggel, ez az asszó is sima volt, 5-0 "oda", majd következett Hajmási Csou Csing-csing ellen, de ő is kikapott (2-5), így az első kör után 15-3-as kínai vezetést mutatott az eredményjelző.

A második szakaszt Dani és Csang párharca és egy újabb 5-1-re megnyert kínai asszó nyitotta, majd Krajnyák 8-5-re megverte Csout, Hajmási viszont kikapott Zsungtól, megint 5-1-re. A magyarok az utolsó kör előtt kilátástalannak tűnő helyzetben voltak, a rivális 30-14-re vezetett.

A harmadik asszók során Dani ugyan legyőzte 6-5-re Csout, Hajmási pedig 7-5-re Csangot, de a befejező embernek, Krajnyáknak így is 40-27-es kínai vezetésnél kellett megkezdenie összecsapását Zsunggal. Utóbbi 5-1-re nyert, így Kínáé lett a győzelem.

"Leírhatatlan érzés, hogy ilyen nagyot sikerült teljesítenünk, még nem is fogtam fel igazán - nyilatkozott az Hajmási Éva. Nagyon egységesek vagyunk, sok a munka mögöttünk, mind a páston, mind a magánéletben összetartóak, barátnők vagyunk."

Ahogy fogalmazott, a csoportok kiegyenlítettek voltak, és a siker kulcsának azt nevezte, hogy Hongkongot le tudták győzni az elődöntőben.

"Nem indult könnyen a nap, Zsuzsi és Gyöngyi ugyanis már négy napja vív folyamatosan, fáradtak is, Zsuzsinak ráadásul hasfal-sérülése is van, úgyhogy nem volt egyszerű a kezdet, de jól végződött. Az, hogy Hongkongot megvertük, parádés, korábban ugyanis még csak egyszer sikerült, egy világkupaversenyen. A döntőben Kína nagyon összeszedett volt, mi pedig talán egy kicsit leeresztettünk, de nagyon boldogok vagyunk az ezüstéremmel" - mondta Hajmási.

A női tőrcsapat a magyar küldöttség 18. érmét nyerte Rióban, egy arany, nyolc ezüst és kilenc bronz az eddigi mérleg. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.