Cölöpöket vernek az osztrákok Hegyeshalomnál, ebből még kerítés lehet

migráció
2016 szeptember 18., 19:51
comments 105

Jerítés építését készíti elő az osztrák hadsereg Hegyeshalomnál, számolt be a Kisalföld.

A határállomás mentén cölöpöket raktak le, egyelőre egy kilométer hosszan, de korábban már arról is szóltak pletykák, hogy akár száz kilométer hosszú kerítés is épülhet.

Hivatalosan az osztrák hatóságok azt álítják, hogy csak felkészülnek arra az eshetőségre, ha az egy évvel ezelőtti tömeg próbálna ismét átjutni Magyarországról Ausztriába. Mivel most nincs menekültáradat, ezért a kerítést most nem húzzák fel, csak karókat és cölöpöket vernek le egy kis szakaszon.

Mindenképpen problémás a schengeni övezeten belül kerítést építeni, Magyarország például korábban az EU nyomása miatt állt el attól, hogy a szlovén határra is kerítést építsen. Az osztrák kormány tavaly még a szerb határra épített magyar kerítést is kifogásolta.

Hegyeshalomnál szúrópróbaszerűen ellenőrzik mostanában az osztrákok a határforgalmat a menekültválságra hivatkozva. Ez sokszor komoly dugókat okoz, és az Ausztriában dolgozó ingázóknak nagy gondot jelent, hogy rendszeresen elkésnek a munkahelyükről. Ezzel a szlovákiai ingázók kerülnek előnybe, mert nekik nem kell izgulniuk a veszteglés miatt. (kisalfold)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.