Halálra gázoltak egy afgán fiút, amikor Angliába akart szökni

migráció
2016 szeptember 18., 20:32
comments 181

Egy teherautó tetejére akart felmászni egy 14 éves afgán fiú pénteken, amikor leesett az útra, és egy érkező személyautó halálra gázolta. A sofőr továbbhajtott.

A baleset Calaisban történt, azon az úton, ami Nagy-Britanniába vezet a francia kikötővárosból. Calais mellett több ezer menekült várakozik sátrakban és kunyhókban, hogy átjussanak a csatornán. Idén már 13-an haltak meg közülük ezen az autópályán, és a mostani áldozat volt a harmadik gyerek.

Menekültek szállása Calaisnál. Fotó:  AFP / PHILIPPE HUGUEN
photo_camera Menekültek szállása Calaisnál. Fotó: AFP / PHILIPPE HUGUEN

Egy menekülteket segítő önkéntes azt mondta, hogy a most elgázolt fiú fél éve várakozott Calaisban. Az idősebb testvére Nagy-Britanniában él, hozzá igyekezett, és ez alapján elvben jogosult lett volna beutazási engedélyt kapni. Csakhogy a brit hatóságok nem siettek elbírálni a beadványát, és a hónapok óta tartó bizonytalanságból elege lett a fiúnak, és megpróbálkozott átszökni a határon.

Csak Calaisban 900 fő 18 év alatti, kísérő nélkül várakozó menekült gyerek él a szedett-vedett menekülttáborban. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.