Késes terrortámadás történt egy minnesotai plázában

2016 szeptember 18., vasárnap 4:30

Legalább nyolc embert szállítottak kórházba az amerikai Minnesota állambeli St. Cloud város egyik bevásárlóközpontjában elkövetett késes támadást követően - közölték a helyi hatóságok.

A bevásárlóközpontban szombat este történt késes támadás, a rendőrség közlése szerint az elkövető meghalt. Az áldozatok állapota nem súlyos, heten már elhagyhatták a kórházat, miután ellátták sebesüléseiket.

Ebben a plázában történt a támadás (Google Maps)

A CBS Minnesota hírtelevízió szerint a támadó biztonsági egyenruhát viselt, utalást tett Allahra, és megkérdezte az egyik áldozatot, hogy muszlim-e.

A késelőt egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt állította meg: lelőtte.

Az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozó két szemtanú arról számolt be, hogy a támadás helyszínén arra lettek figyelmesek, hogy emberek kezdtek feléjük rohanni. Más szemtanúk szerint sikoltozó emberek menekültek a támadó elől. A bevásárlóközpontot és környékét lezárták a hatóságok.

Az Egyesült Államokban több incidens is történt szombat este. New Jerseyben csőbomba robbant egy futóversenyen, de senki nem sérült meg. Nem sokkal később egy szemetes konténer robbant be New York-ban, a detonációban legalább huszonkilenc ember sérült meg. Az utóbbi incidenst New York polgármestere szándékos cselekedetnek minősítette, ugyanakkor leszögezte: egyelőre semmi nem utal arra, hogy terrorakció történt volna. (MTI, Minnesota Star Tribune)