Két kisrepülő ütközött Gödöllőnél, négy ember meghalt

baleset
2016 szeptember 18., 06:19
comments 128

Összeütközött két Gödöllő és Isaszeg között vasárnap reggel, négyen meghaltak.

Egy ejtőernyősöket szállító Cessna éppen süllyedt, míg egy sétarepülésre induló Piper emelkedett, amikor összeütköztek. Mindkét gép pilótái és a Piper két utasa életüket vesztették a balesetben.

photo_camera Az egyik gép egy Cessna-182-es volt (A kép forrása: Wikipédia)

A Piper egyik utasa egy gyerek volt, ő is szörnyethalt.

A roncsokat rendőrök és tűzoltók csatárláncban keresték, és légi felderítés is folyt, a helyi reptér vezetője a levegőből kutatott, a honvédség pedig egy helikoptert küldött a helyszínre. A Piper roncsait hamar megtalálták, de a Cessna megtalálása hosszabb időt vett igénybe.

photo_camera Tûzoltó- és rendõrautó zárja el a Gödöllõ és Isaszeg közötti utat, amelynek közelében két kisrepülõgép ütközött össze (MTI Fotó: Lakatos Péter)

A police.hu közleményében az szerepel, hogy már megtalálták mindkét gépet,

a második gép roncsai közt egy holttestet találtak.

A pilótán kívül nem utazott más ezen a gépen.

A baleset a Gödöllő és Isaszeg közötti térségben történhetett. A rendőrség még vizsgálja az eset körülményeit.

photo_camera Ilyen egy Piper-28-as (Wikipédia)

Gödöllőn ezen a hétvégén tartják az 54. Nemzeti Célbaugró Ejtőernyős Bajnokságot, de nem tudni, a beleset összefügg-e a versennyel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.