Meleg az angol királynő unokatestvére

külföld
2016 szeptember 18., 05:03
comments 150

Lord Ivar Mountbatten családja a brit történelem egyik legfontosabb nemesi dinasztiája. Mountbatten Lajos Ferenc battenbergi herceg India alkirálya és főkormányzója, Burma grófja, illetve vikomtja volt, és az ő nevéhez fűződik a gyarmati India felosztásáról és Pakisztán megalapításáról szóló Mountbatten-terv is.

Lord Ivar Mountbatten pedig nemcsak Viktória királynő egyenesági leszármazottja, de II. Erzsébet királynő unokatestvére, és Eduárd wessexi gróf (ő Károly herceg testvére, II. Erzsébet és Fülöp herceg gyereke) legidősebb gyerekének keresztapja is.

Na, ez a Lord Ivar Mountbatten most tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy ő homoszexuális.

link Forrás

53 évesen találta meg a szerelmet egy James Coyle nevű férfiban, akivel Svájcban találkoztak. Lord Ivar ezzel a legmagasabb rangú brit arisztokrata, aki bevallottan meleg, és ő az első meleg tagja a mostani brit királyi családnak is.

A lord comingoutját egyeztette a volt feleségével és a gyerekeivel is, minden rokon áldását adta rá.

Mountbatten szerint egész életében küszködött a szexualitásával, de örül, hogy most megtalálta a boldogságot, és szerinte az is remek dolog, hogy egymás elfogadásában ennyire előre jutott már a brit társadalom. Ez tette lehetővé a számára azt is, hogy félelem nélkül felvállalhassa a szexuális irányultságát. (Daily Mail)

(A címlapi képen a lord van, és ebből a videóból való.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.