Meleg az angol királynő unokatestvére

2016 szeptember 18., vasárnap 5:03

Lord Ivar Mountbatten családja a brit történelem egyik legfontosabb nemesi dinasztiája. Mountbatten Lajos Ferenc battenbergi herceg India alkirálya és főkormányzója, Burma grófja, illetve vikomtja volt, és az ő nevéhez fűződik a gyarmati India felosztásáról és Pakisztán megalapításáról szóló Mountbatten-terv is.

Lord Ivar Mountbatten pedig nemcsak Viktória királynő egyenesági leszármazottja, de II. Erzsébet királynő unokatestvére, és Eduárd wessexi gróf (ő Károly herceg testvére, II. Erzsébet és Fülöp herceg gyereke) legidősebb gyerekének keresztapja is.

Na, ez a Lord Ivar Mountbatten most tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy ő homoszexuális.

53 évesen találta meg a szerelmet egy James Coyle nevű férfiban, akivel Svájcban találkoztak. Lord Ivar ezzel a legmagasabb rangú brit arisztokrata, aki bevallottan meleg, és ő az első meleg tagja a mostani brit királyi családnak is.

A lord comingoutját egyeztette a volt feleségével és a gyerekeivel is, minden rokon áldását adta rá.

Mountbatten szerint egész életében küszködött a szexualitásával, de örül, hogy most megtalálta a boldogságot, és szerinte az is remek dolog, hogy egymás elfogadásában ennyire előre jutott már a brit társadalom. Ez tette lehetővé a számára azt is, hogy félelem nélkül felvállalhassa a szexuális irányultságát. (Daily Mail)

(A címlapi képen a lord van, és ebből a videóból való.)