Valami robbant New Yorkban, legalább 29 ember megsérült

külföld
2016 szeptember 18., 05:13
comments 103

Legalább 29 ember sérült meg, mikor ottani idő szerint szombat este 9 táján felrobbant valami New Yorkban, Manhattan Chelsea negyedében. A robbanás valahol a Nyugati 23. utca és a 6. sugárút sarkán történt.

A robbanás oka azonban egyelőre tisztázatlan. Bill de Blasio polgármester szándékos robbantásról beszélt, de nem tisztázta ezt a kijelentését, és azt sem mondta el, mire alapozza ezt a infót. Terrortámadásról egyelőre nem beszéltek a hatóságok.

photo_camera Spencer Platt/Getty Images/AFP

A polgármester szerint nincsen kapcsolat a New York-i bomba, és az órákkal korábban New Jersey-ben, a haditengerészetnek rendezett jótékonysági futás útvonala közelében, egy szemetesben felrobbantott csőbomba között.

New Jersey-ben senki sem sérült meg a robbanásban, és New Yorkban sincsen életveszélyes sérült, egy személy állapota azonban súlyos.

Meg nem erősített jelentések szerint ugyanakkor a New Yorkban is egy szemetes robbant, a rendőrség egy Twitter-fiókja szerint ez:

link Forrás

Azt viszont nem tudni biztosan, hogy a kuka valamilyen kémiai folyamat miatt magától robbant be, vagy volt-e benne pokolgép is. A sérülések többségét az okozta, hogy betörtek a környező házak ablakai.

Rendőrségi hírek szerint azonban már elemzik az egyik közeli biztonsági kamera felvételeit, amin látszik, hogy egy férfi egy gyanús csomagot dob a kukába.

Szemtanúk szerint a „hihetetlenül hangos” robbanás után mindenfelé szétszaladtak az emberek.

link Forrás
link Forrás

A rendőrök arról is tájékoztattak, hogy a robbanás közelében egy másik helyszínen is nyomoznak, a 27. utcában. Innen azért érkezett bejelentés, mert állítólag egy másik bombát is találtak, de több meg nem erősített jelentés szerint azóta kiderült, hogy az csak egy konyhai kukta, aminek vezetékek lógnak ki a tetejéből. A rendőrség az errefelé lakókat is kérte, hogy maradjanak távol az ablakoktól.

A kuktát tűzszerészek távolítják el a helyszínről.

link Forrás

A rendőrség továbbra is információkat gyűjt, minden lehetséges fóromon kérik a város lakosságát, hogy aki látott valamit, vagy tud valamit az ügyről, az mindenképp jelentkezzen náluk. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.