Egy brit lord lányát is megölték a drogellenes háborúban a Fülöp-szigeteken

külföld
2016 szeptember 19., 17:26
comments 115

A 45 éves Maria Aurora Moynihant szeptember 10-én gyilkolták meg Manilában, holtteste mellé támadói egy kartondobozra írt üzenetet is raktak, hogy drogos celebről volt szó.

Maria Aurora Lord Moynihan lánya volt. A férfi a hatvanas években menekült el a Fülöp-szigetekre, miután odahaza különféle csalásgyanúkba keveredett. Új hazájában sem élt visszafogott életet, állítólag drogot csempészett és bordélyházakat üzemeltetett. 1991-ben halt meg. Lányának szintén lehetett köze a drogokhoz, 2013-ban vádat is emeltek ellene kábítószer birtoklása miatt.

Maria Moynihan jobboldalon, testvére mellett (Fotó: Facebook)
photo_camera Maria Moynihan jobboldalon, testvére mellett (Fotó: Facebook)

A nőt az utcán végezték ki, szemtanúk elmondása szerint egy autó állt meg mellette, amiből kiugrottak támadói, több lövést leadtak, majd elhajtottak a helyszínről. A támadás ezek alapján ugyanolyannak tűnik, mint amiket az új elnök, Rodrigo Duterte parancsára követnek el országszerte halálosztagok.

Duterte kampányában végig a drogfogyasztók és kereskedők megölését ígérte, három hónappal beiktatása után már több mint 3500 embert gyilkoltak meg az országban. Az áldozatok harmadát rendőrök ölték meg, de a többieket felfegyverzett csapatok, akiket valójában nem ellenőriz és nem kér számon senki. Emberi jogi szervezetek szerint az áldozatok között számos olyan ember is van, aki csak rosszkor volt épp rossz helyen.

Az egyre növekvő káoszról pár napja írtunk részletesen is:

link Forrás

(via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.