A földön már remekül működik Észak-Korea legújabb rakétája

külföld
2016 szeptember 20., 08:56
comments 99

"Sikeres" rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea, legalábbis az észak-koreai sajtó szerint. Ezúttal nem a tengert trafálták telibe, sőt, még csak fel se lőttek semmit a földről, mert egy állványon tesztelték csak a legújabb rakétahajtóművöket.

Azt, amivel "műholdakat" terveznek majd célba juttatni.

A "műhold" ez esetben azt jelenti, hogy a rakéta képes Föld körüli, geostacionárius pályára állítani rakományát. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy ha valóban sikerül rakétába is beszerelni a hajtóművet, az a rakéta már interkontinentális lesz. Vagyis ha "műhold" helyett mondjuk "atombombát" szerelnek rá - mondjuk olyat, amit nemrég teszteltek -, azzal már észak-amerikai célpontokat is fenyegethetnek.

Márpedig hosszú távon nyilvánvalóan ez a cél, mert Kim Dzsongun valamiért a fejébe vette, hogy pont atomfegyverkezésben húzzon ujjat az amerikaiakkal. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.