Garancsi István üzlettársai nyerték meg a számlázási tendert

gazdaság
2016 szeptember 20., 20:02
comments 135

Április óta működik az állami hulladékkezelő, de még mindig nem megy a számlázás – számolt be az RTL Híradó, ami szerint a számlázási rendszer kiépítésére augusztusban két cég nyerte el a tendert 550 millió forintért.

Az egyik, az Euromacc Garancsi István két üzlettársáé, Hauser Gáboré és Brasnyó Péteré, akik a Mobil Adatban vannak benne együtt Garancsival. Ebből tavaly 450 millió forintot vettek ki osztalékként.

A probléma az, hogy a szemétszállítás működik, de április óta a számlának az új állami cégtől, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től kellene érkeznie, csakhogy a számlázási rendszer még nincs kész, pedig korábban a szóvivője júliusra ígérte az átállást.

Az RTL kereste a kormányt és az állami céget, hogy miért van csúszás, és hogy ki a felelős, de nem kaptak választ, csak annyit, hogy a tesztüzem októberben kezdődik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt