Mikrocenzust indított a KSH

Öt év telt el a legutóbbi népszámlálás óta. Ilyen teljeskörű népszámlálásokat tízévente tartanak, félidőben ún. mikrocenzussal aktualizálják az addig csak a statisztikákkal finomított adatokat.

A mostani mikrocenzusban 2148 település 440 ezer címén mérik fel a népességet.

A mikrocenzusra kijelöltek október 9-ig az interneten is kitölthetik a kérdőívet, de október 1.-november 8. között kérdezőbiztosok is járják majd a címeket.

A mikrocenzus lakás- és személyi kérdőíveinek megválaszolását törvény írja elő azoknak, akik a mintába bekerültek. A kérdőívek internetes kitöltése nagyjából fél óráig tart. A kérdőívcsomag ezen túl további öt kiegészítő kérdőívet is tartalmaz, ezek közül minden háztartáshoz csak egyféle kérdéssor tartozik.

A kiegészítő kérdésekre a válaszadás önkéntes. Ezek a társadalmi rétegződésről, az egyes foglakozások presztízséről, a szubjektív jólétről, a boldogságérzésről, az egészségi problémából fakadó akadályozottságról, valamint a nemzetközi elvándorlásról szólnak.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.