Most éppen költségvetési csalással gyanúsítja az ügyészség a jobbikos Kovács Bélát

2016 szeptember 20., kedd 9:23
40

Újra Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta az Európai Parlamentnél a Legfőbb Ügyészség. Most költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás gyanújával indítottak eljárást a Jobbik EP-képviselője ellen, akinek a mentelmi jogát az EP 2015 októberében egyszer már felfüggesztette a magyar ügyészek indítványára.

Akkor kémkedéssel gyanúsították, a gyanút már 2014-ben, még az EP-választások előtt megfogalmazva. És bár már a mentelmi joga felfüggesztése óta is eltelt bő 11 hónap, még abban az ügyben se történt lényegi előrelépés - mostani közleménye szerint az ügyészség tanúkat hallgatott ki, házkutatásokat tartott és jogsegélykérelmeket is előterjesztett.

Most azzal gyanúsítják Kovácsot, hogy 2012-13-ban gyakornoki szerződést kötött négy magánszeméllyel, akik a szerződésekben megfogalmazottakkal szemben nem jártak Brüsszelben és semmilyen munkát nem végeztek a képviselő számára. Ezzel a gyanú szerint jogtalan anyagi előnyt biztosított a gyakornokoknak, megtévesztve ezzel az EP-t.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt