Pont az ausztrál menekültpolitikát védte meg Szijjártó Péter

külföld
2016 szeptember 20., 09:24

Menekültügyi konferenciát tartanak New Yorkban, amin részt vesz Szijjártó Péter is. A magyar külügyminiszter több kollégájával, köztük Julie Bishop ausztrál külügyminiszterrel is folytatott kétoldalú tárgyalásokat,

A megbeszélés után Szijjártó arról tájékoztatta az MTI-t, hogy fő témájuk a menekültválság volt. Mint mondta, Ausztrália és Magyarország vezetői is elsődlegesnek tartják a határok védelmét és nemzeti szuverenitást, és mind Canberra, mind Budapest álláspontja a menekültkérdésben az, hogy meg kell akadályozni, hogy a jog adta lehetőségekkel visszaéljenek. Ausztrália is megerősítette a határvédelmet, és szigorította vonatkozó jogszabályait, és

az ausztrál kormányt ugyanolyan nemtelen támadások, kritikák érik, mint Magyarországot.

Ezekről a nemtelen támadásokról, valamint elsődleges kiváltó okukról, a naurui menekülttáborról, ahol a foglyok elkeseredésükben felgyújtják magukat, az őrök pedig szexuálisan zaklatják a hazájukból menekülni kényszerülőket, néhány napja részletesen írtunk:

link Forrás
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.