Semjén: Bebizonyosodott, hogy a magyar kormány járt a józan ész útján, a német politika pedig életidegen vonalon mozgott

Semjén Zsolt a legsúlyosabb tévedésnek nevezte a menekültek ügyének összekeverését a munkaerőhiány és a demográfia kérdésével.

A miniszterelnök-helyettes a Fejér megyei Polgárdiban tartott lakossági fórum előtt újságíróknak azt mondta: bebizonyosodott, hogy „a magyar kormány járt a józan ész útján, a német politika pedig életidegen vonalon mozgott”.

A miniszterelnök KDNP-s helyettese szerint aki valóban menekült, arról humanitárius és keresztény kötelesség gondoskodni, azonban csak az tekinthető menekültnek, akinek élete nemzeti, vallási vagy politikai meggyőződése miatt veszélyben van, de ez az érkezők töredékére igaz csak, és a valódi menekültekről is elsősorban a szülőföldjükön kell gondoskodni.

Semjén Zsolt a munkaerőkérdésről azt mondta: ha igaz lenne a németek állítása, hogy munkaerőhiány miatt támogatják a bevándorlást, akkor Spanyolországból vinnének dolgozókat, ahol rendkívül magas a munkanélküliség, ráadásul a migránsok jó része soha az életben nem fog integrálódni, nem akar dolgozni, nem akar megtanulni németül, nincs szakmája, és analfabéta.

Ha Magyarországon több százezer muszlim lesz, akkor létrejön egy párhuzamos társadalom, és állandó társadalmi konfliktusok alakulnak ki, miután pedig jobbak a demográfiai mutatóik, „pillanatokon belül” felforgatják a befogadó ország életformáját, kultúráját, nemzetiségi, vallási örökségét, aminek beláthatatlanok a következményei – mondta.

A miniszterelnök-helyettes szerint Angela Merkel német kancellár politikája törvénytelen és antidemokratikus: törvénytelen, mert nem tartotta be a schengeni megállapodást és „úgy hívott ide milliókat, hogy nem kérdezte meg a többi országot”, antidemokratikus, mert elfelejtette megkérdezni a német népet, kivel akarnak együtt élni.

Semjén Zsolt szerint a migráció kérdésében nem szabad hibázni: „Ha most hibázunk, azt nem lehet helyrehozni: ha itt lesz több 100 ezer muszlim, soha többet nem lehet őket innen kitenni, gyerekeink fejkendősök között járnak majd iskolába, és a saría fenyegetése alatt kell élnünk.”

Törő Gábor a térség kormánypárti országgyűlési képviselője a kb. 150 jelenlévő előtt azt mondta: sorsfordító népszavazás lesz október 2-án, amely párbeszédet teremthet a magyar kormány és Brüsszel között. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.