"Allah, emlékszel, amikor pornót rajzoltam?" - coming outjáról ír egy biszexuális, házas muszlim

  Zahra Noorbakhsh honlapjáról

Zahra Noorbakhsh iráni-amerikai feminista komikus, 36 éves, férjezett muszlim. "Minden atesita muszlim" című előadásairól és #GoodMuslimBadMuslim című podcastjáról ismert, rendszeresen ír szerelmi ügyekről, most pedig megírta,

milyen érzés volt előállni azzal, hogy biszexuális.

“Évekig nem éreztem nagy titoknak, nem éreztem nyomást, hogy coming outolni kéne, főleg miután megházasodtam. Mivel a férjem és én is monogámok vagyunk, a biszexualitásom tulajdonképpen láthatatlan volt. Igazából csak azt jelenti, hogy mindenkitől be tudok indulni. Jó esély van rá, hogy ha már valaha beszélgettünk, akkor elképzeltem már, milyen lenne, ha szexelnénk” - írja a Bitchmedia című feminista lapban megjelent cikkben.

Részletesen, és elég szórakoztatóan ír arról, milyen volt ezt elmesélni leendő férjének, aztán még nyolc éven át küzdeni a kérdéssel, hogy működni fog-e a házasság. De a szüleinek végül nem beszélt erről.

A coming out végül a podcast egyik adásában történt meg, amikor az orlandói mészárlásról beszéltek. Ekkor különösen sok szó volt arról, hogy az iszlám és a homoszexualitás eleve nem fér össze, és a muszlimokat sokan szükségszerűen homofóbnak nevezték. Bár korábban is születtek már nyílt levelek a témában az LGBT muszlimok közösségében, ebben a helyzetben Zahra Noorbakhsh úgy érezte, el kell mondania:

“Biszexuális vagyok.”

Zahra Noorbakhsh honlapjáról

Egyáltalán nem volt biztos benne, sőt félt is attól, mi lesz a közösség reakciója, mit fognak mondani a hallgatók, és főleg mit mondanak majd a műsort hallgató szülei. Aztán egy ideig még nem találkozott a családjával, mert tudnén volt, és közben így imádkozott:

“Allah, emlékszel arra, amikor gimiben melegpornót rajzoltam, eldugtam az ágyamban, és azért imádkoztam, hogy apám soha ne találja meg? Meggondoltam magam. Nem lehet, hogy megváltoztatod a valóságot egy olyan világra, amiben apám megtalálta a rajzokat, már el is mondta anyámnak, és rég tudnak erről?”

Amikor végül találkozott a családjával, még mindig félt, mert "sokak szerint nem lehet valaki egyszerre muszlim és meleg". Anyja azt mondta neki:

“Senki sem állhat közéd és Allah közé. Ezt jegyezd meg. Ez az iszlám. Jézus a vízen sétált, Allah viszont odaadott egy könyvet egy árva, irástudatlan fiúnak, Mohamednek, és azt mondta, olvass. Önmaga felfedezése tette őt a prófétává. Nem egy csomó önelégült hülyegyerek.” De mindez ennél sokkal részletesebben olvasható itt.