Félmilliárdot ad az állam, úgyhogy nem rúgja ki a dolgozóit a Dunaferr

gazdaság
2016 szeptember 21., 9:11
comments 126

Elmarad a csoportos létszámleépítés a Dunaferrnél, jelentette be az NGM államtitkára és a cég HR-igazgatója szerdán. Az utolsó magyarországi acélipari cég többségi tulajdonosa az orosz Vnyeskonombank, ami egyelőre tovább működteti a vállalatot.

Ehhez szükség volt arra is, hogy a magyar kormány 480 millió forint munkahelymegtartó támogatást adjon.

A cég még 2013-ban jelentette be, hogy 890 dolgozótól akar megválni, és idén további 300 fő elküldését tervezte.

photo_camera Az elsõ csapolás a dunaújvárosi ISD Dunaferr átépített nagyolvasztójában 2016. július 25-én...MTI Fotó: Máthé Zoltán

2013 óta ehhez képest összesen 243 embert bocsátottak el, és a mostani kormányzati segítség megérkezésével le is állítják a létszámleépítést.

A cég most 5325 embert foglalkoztat, de legalább kétszer ennyi ember él még abból, hogy a Dunaferr valamelyik beszállítójánál dolgozik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt