Három évre tiltották el a dühükben vetkőző mongol birkózóedzőket

sport
2016 szeptember 21., 17:19
comments 57

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) hároméves eltiltással sújtott két mongol edzőt, akik egy bírói döntés elleni tiltakozásul levették ruháikat a riói olimpián.

A mongol birkózóedző örömében levetkőzve szabályt sért a riói olimpián (Fotó: Toshifumi Kitamura / AFP)
photo_camera Toshifumi KITAMURA / AFP

Byambarenchin Bayoraa és Tsenrenbataar Tsostbayar tanítványa, a 65 kilós Mandakhnaran Ganzorig 7-6-ra vezetett az ötkarikás torna bronzmérkőzésén, és néhány másodperccel a vége előtt már a szőnyegen körbe rohanva ünnepelni kezdett. Ellenfele, az üzbég Ihtijor Navruszov edzői reklamáltak emiatt, amit a bíró jogosnak ítélt, és a látványos menekülésért egy pontot ítéltek Navruszovnak. Így a meccs 7-7-tel zárult, és mivel az üzbég kapta az utolsó pontot, ő állhatott fel a dobogóra.

A két tréner ruháit levetve és a zsűri elé dobva tiltakozott a szőnyegen a döntés ellen - a vetkőzés Mongóliában a tiltakozás elfogadott és békés módja -, Tsostbayaron csak alsónadrág maradt. Az UWW szerdán közölte, hogy 2019 augusztusáig egyetlen világversenyen sem vehetnek részt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.