Három évre tiltották el a dühükben vetkőző mongol birkózóedzőket

sport
2016 szeptember 21., 17:19
comments 59

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) hároméves eltiltással sújtott két mongol edzőt, akik egy bírói döntés elleni tiltakozásul levették ruháikat a riói olimpián.

photo_camera Toshifumi KITAMURA / AFP

Byambarenchin Bayoraa és Tsenrenbataar Tsostbayar tanítványa, a 65 kilós Mandakhnaran Ganzorig 7-6-ra vezetett az ötkarikás torna bronzmérkőzésén, és néhány másodperccel a vége előtt már a szőnyegen körbe rohanva ünnepelni kezdett. Ellenfele, az üzbég Ihtijor Navruszov edzői reklamáltak emiatt, amit a bíró jogosnak ítélt, és a látványos menekülésért egy pontot ítéltek Navruszovnak. Így a meccs 7-7-tel zárult, és mivel az üzbég kapta az utolsó pontot, ő állhatott fel a dobogóra.

A két tréner ruháit levetve és a zsűri elé dobva tiltakozott a szőnyegen a döntés ellen - a vetkőzés Mongóliában a tiltakozás elfogadott és békés módja -, Tsostbayaron csak alsónadrág maradt. Az UWW szerdán közölte, hogy 2019 augusztusáig egyetlen világversenyen sem vehetnek részt. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt