Kerry repülésmentes zónákat akar Szíria fölé

2016 szeptember 21., szerda 16:10
189

Van még kiút a szíriai mészárlásból - jelentette ki John Kerry amerikai külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) a szíriai helyzetet tárgyaló ülésén.

Az amerikai diplomácia vezetője hangsúlyozta: annak érdekében, hogy megmentsék a hétfő este összeomlott, orosz-amerikai megegyezésen nyugvó legutóbbi szíriai tűzszünetet, a kulcsfontosságú területeken minden repülőgépnek a földön kell maradnia. Hozzátette: a szíriai légierő gépeinek meg kell tiltani azt, hogy az ellenzék által ellenőrzött területek felett átrepüljenek.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter felszólalásában azt mondta, jelenleg nem lehetséges az, hogy egyoldalúan felfüggesszék a harcokat Szíriában. Kifejtette: a szeptember 9-én létrejött tűzszüneti megállapodás csak akkor működhet, ha a konfliktusban érintett összes oldal azonos időben, és párhuzamosan teszi meg a fegyvernyugváshoz szükséges lépéseket. "Más esetben semmi sem fog történni" - mondta. (MTI, BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt