Simonka attól fél, hogy a lányát elveszi egy muszlim harmadik feleségnek

Simonka György. Kép: A képviselő Facebook-oldala

Nyilvánosság elé állt a fideszes képviselő, Simonka György, akiről azt írta az Index, hogy házkutatást tartottak újkígyósi házánál miután képbe került a Mengyi Roland-féle korrupciós ügyben. Az LMP-s Hadházy Ákos szerint ugyanaz a pályázatíró cég, a Public Sector Kft. dolgozott Dél-Békésben, mint amelyik Mengyi pályázatainál.

A nyilvánosság oka, ahogy legutóbb Mengyi esetében, természetesen most is egy migránsfórum volt. A mezőkovácsházi művelődési központban a Népszabadság riportja szerint azt mondta, nem volt nála házkutatás, politikai lejáratásnak minősítette az ügyet. (A házkutatás tényét az ügyészség nem cáfolta.) De azért előkerült az is, hogy az újkígyósi ház, amiben lakik, nincs benne a vagyonnyilatkozatában.

Minderről persze a fórum előtti sajtótájékoztatón kérdezték, maga az esemény már másról szól. Például arról, hogy Simonka a Népszabadság cikke szerint "esténként minden idegszálával arra törekszik, hogy hazaérjen a gyermekeivel való közös imádkozásra", és

"amikor összebújva imádkoznak négy és fél éves fiával és másfél éves lányával, időnként arra gondol lehet, hogy 15 év múlva az ő kicsi lányát elviszi egy muszlim ember harmadik feleségnek."