Börtönre ítélték a miháldi Walter White-ot

bűnügy
2016 szeptember 22., 12:46
comments 37

A Nagykanizsai Járásbíróság nem jogerősen 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte azt a 25 éves férfit, aki körömlakklemosóval és hígítóval kevert drogokat árult, a többi között két nagykanizsai iskola közelében, fiatalkorúnak is.

A Zalaegerszegi Törvényszék a vádirat alapján közölte: a miháldi férfi régebb óta használt tudatmódosító szereket, kábítószer birtoklása miatt többször is folyt már ellene eljárás.

Ismeretlenektől és az interneten rendszeresen vett dizájnerdrogokat, marihuánát, speedet és új pszichoaktív anyagoknak minősülő szereket, amiket otthon, egy tepsiben gyógynövényekkel, körömlakklemosóval, hígítóval és más folyékony, alkoholtartalmú oldószerekkel kevert, majd megszárítva dohánnyal elegyítve szívta el vagy az ismerőseinek értékesítette.

A Zala Megyei Főügyészség a történtekről korábban azt közölte: a vádlott egy most 17 éves fiatalnak is rendszeresen adott el a kábítószer-keverékből, pedig a fiú családja figyelmeztette őt, hogy többet ne adjon neki drogot, mert a gyerek többször is rosszul lett, és kórházi kezelésre szorult. Tavaly júniusban a fiú ezért két barátját kérte meg, hogy szerezzen neki „füvet” az ismerősétől, és az átadás a nagykanizsai régi mozikertben – két iskolától alig pár 10 méterre – meg is történt.

A rendőrség néhány nap múlva lefoglalta a maradékot, és a szakértő megállapította: szintetikus kannabinoidot tartalmaz, ami akkor új pszichoaktív anyagnak minősült, azóta pedig már kábítószer-besorolást kapott. A miháldi férfinél 2 héttel később tartott házkutatáson kábítószereket, pszichoaktív anyagokat is lefoglaltak.

A Nagykanizsai Járásbíróság új pszichoaktív anyaggal való visszaélés és kábítószer-birtoklás miatt 1 év 10 hónap börtönre ítélte a vádlottat. A döntést az ügyész tudomásul vette, de a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt tartott fent, így az ítélet nem jogerős. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.