Janiczak Dávid meghívta Ózdra Schobert Norbit, aki azt mondta, Bulgária olyan, mintha Ózdon volna tenger

Ózd jobbikos polgármestere azt írta a Facebookon, hogy az ózdiak meg vannak döbbenve, mert Schobert Norbert fitnesz- és lowcarbguru egy videón a városukat a Balkánhoz hasonlította.

„Az ózdiak képviseletében ezért szeretnélek meghívni Ózdra, hogy saját szemeddel lásd, milyen a város, amit talán nem ártott volna megtenni, mielőtt ilyen nyilatkozatot teszel. (...) „Az is lehet, hogy jövőre Ózdot választod a Balkán helyett, még ha nincs is tengerpartunk! ;)”

A látogatáson Janiczak szerint Norbi megtekinthetné az új Norbi Update boltot is, ami nemrég nyílt Ózdon. A polgármester szerint Schobert Norbert elnézést is kérhet az ózdiaktól, amiért szeretett városunkat a nyilvánosan úgy minősítetted, hogy a városról csak a médiában szerzett, vagy másoktól hallott információkkal rendelkezik.

Janiczak Dávid, Ózd polgármestere (balra) egy résztvevővel a Jobbik tisztújító kongresszusának szünetében a Budapest Kongresszusi Központ előtt május 29-én (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Schobert Norbert válaszolt is a meghívásra, mint írta, Ózdot az Aranyparthoz hasonlítani dicséret:

„Kedves Dávid! Az Aranypart nem Balkán. Ózdot szeretem. Hozzá hasonlítani dicséret. Ne használjuk a nyilatkozatom megforgatását kampányra. A meghívást örömmel elfogadom.”