Kemény világ: "Már a gyárkapuban vadásszák le a fizikai dolgozókat"

gazdaság
2016 szeptember 22., 04:45
comments 140

Húsz százalékkal 125 ezerre nőtt tavaly a kölcsönzött munkavállalók száma, derül ki a Világgazdaság cikkéből, amiben a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégek, így az Adecco, a Work Force és a Trenkwalder szólalnak meg. Közel kilenctizedük a feldolgozóiparban lesz betanított munkás.

A növekedés mögött főleg a munkaerőhiány van, csakhogy a cégeknek maguknak is gondot jelent ez, egyre kevésbé találnak megfelelő színvonalú munkaerőt. Magas a fluktuáció, továbbá az adminisztrációs és beszervezési költségek is, szívják a fogukat a munkaerő-kölcsönző cégek.

„Road show-kat és egyéb személyes tájékoztatókat is szervezünk, és ha kell, kollégáink akár a gyárkapukig is elmennek, hogy műszakváltás idején felkeltsék a munkavállalók érdeklődését egy új álláslehetőség iránt” – jelezte az egyik ügyvezető, milyen kőkemény a küzdelem. (Világgazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.