Meghalt az acid house egyik feltalálója

zene
2016 szeptember 22., 06:46
comments 32

Az acid house nevű, a Roland TR-303 szintetizátor tekergetéséből eredő lézeres békavartyogásról felismerhető műfajt az egyik legenda szerint 1987-ben találták fel, amikor megjelent a Phuture nevű háromtagú chicagói kollektíva Acid Tracks nevű trekkje, ez:

link Forrás

Ennek a csapatnak volt tagja Earl Smith Jr, azaz Dj Spank-Spank, aki a Guardian szerint a héten meghalt. Májusban agyvérzése volt, de felgyógyult, és Dj Pierre, a Phuture másik alapítja szerint még a héten is új zenéket dolgozott Dj Spank-Spank. "A zenéért élt, örökké fog élni abban a zenében, amit együtt csináltunk" – nyilatkozta Dj Pierre. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.