Kijárási tilalmat rendeltek el Charlotte-ban

2016 szeptember 23., péntek 6:28
100

Könnygázt is bevetettek a rendőrök csütörtök este Észak-Karolina állam Charlotte városában, ahol kiújultak az összecsapások a hatóságok és a tüntetők között, miután kedden intézkedés közben rendőrök lelőtték Keith Lamont Scott 43 éves, színesbőrű férfit.

Továbbra sincs egyetértés a hatóságok között, hogy Scottnál volt-e fegyver vagy sem, és ennek eldöntésére a videófelvételek sem alkalmasak.

Négy napja zajlanak a tüntetések a városban, és az erőszak is egyre erőteljesebben van jelen. Szerda éjjel meglőttek egy civilt, akinek állapota azóta is válságos, randalírozásra került sor a városban, és egy tévériportert is inzultáltak. A rendőrség kénytelen volt behívni a városba Nemzeti Gárdát, és szükségállapotot, majd csütörtökre virradóra kijárási tilalmat is hirdettek.

Csütörtök este, valamivel az éjszakai tilalom előtt, nagyjából 100 tüntető indult útnak, hogy eltorlaszolja a 277-es autópályát, és összetűzésbe keveredtek a sorfalat álló rendőrökkel, akiket dobálni kezdtek. Könnygáz bevetésére is szükség volt az oszlatáshoz.

A jelentések szerint az agresszív csoport létszáma az első napokhoz képest csökkenni kezdett, a többség - néhány száz ember - békés eszközökkel tüntet a város határain belül. (Guardian; címlapi és cím feletti kép: AFP / NICHOLAS KAMM)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt