Lefejezték Sauront, egy spanyol vadaspark domináns hím bölényét

ÁLLAT
2016 szeptember 23., 10:52
comments 40

Mindössze egy hét alatt két ritka, európai bölényt fejeztek le ismeretlenek egy kelet-spanyolországi vadrezervátumban.

A Valenciához közeli Valdeserrillas vadrezervátum dolgozói szeptember 16-án találtak rá a Sauron nevű 660 kilogrammos bika lefejezett tetemére. Sauron volt a park európaibölény-állományának domináns hímje. Ezen a héten pedig újabb lefejezett bölénytetemre bukkantak a dolgozók.

A spanyol kormány valenciai képviselőjének szóvivője elmondta, hogy a Sauron nevű bikát egy baltával fejezték le a halála után,

azt azonban egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy az állat természetes okokból, vagy mérgezés következtében pusztult el.

photo_camera Ilyen egy európai bölény. (Henryk Kotowski fotója az angol Wikipédiáról - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0)

Rodolfo Navarro, a rezervátum szóvivője korábban azt nyilatkozta a spanyol médiának, hogy úgy véli, Sauront megmérgezték mielőtt levágták a fejét, és feltehetőleg trófeavadászok végeztek az állattal.

A Valdeserrilas park csupán egy éve tart európai bölényeket, amelyekből mára mindössze nagyjából 5500 példány maradt világszerte.

A rezervátum szafarikkal és környezetvédelmi oktatással várja látogatóit. A területén élő bölényekről pedig az európai bölények megóvására létrehozott központ felügyelete alatt gondoskodik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.