Tavaly 440 millió forintot költött humanitárius segítségnyújtásra a magyar állam

politika
2016 szeptember 23., 11:57

Mesterházy Attila Magyarország humanitárius segélyezési gyakorlatáról kérdezte a parlamentben Szijjártó Péter külügyminiszter. A miniszter válaszából többek között az is kiderült, hogy

2015-ben 440 millió forintot költött nemzetközi humanitárius segélyezésre.

Ez így elsőre akár sok pénznek is tűnhet, de ahhoz képest fájdalmasan kevés, hogy a magyar kormány politikusai - élükön Orbán Viktorral - hónapok óta hangoztatják, hogy az EU-nak a nemzetközi segélyezés felpörgetésével kellene megoldania a menekültválságot, hiszen a segélyekkel helyben, a menekülteket kibocsátó országokban lehetne rendet tenni.

A 440 millió forint eltörpül a kvótakampányra elköltött 10 milliárd mellett is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.