18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

A charlotte-i rendőrség is nyilvánosságra hozta videóit Keith Scott agyonlövéséről

2016 szeptember 25., vasárnap 4:30
98

Egy nappal a gyászoló özvegy után a charlotte-i rendőrség is nyilvánosságra hozta felvételeit a keddi charlotte-i esetről, amikor az intézkedő rendőrök négy lövéssel agyonlőtték a háza előtt parkoló autójából kiszálló Keith Scottot.

Az eset miatti felháborodás több napig tartó zavargásokba torkollt az észak-karolinai nagyvárosban.

Scott családja szerint a férfi, aki traumatikus agysérülésben szenved, csak egy könyvet olvasott a kocsijában, amikor a rendőrök körbe vették.

Ezt Scott neje jól hallhatóan többször is közölte a rendőrökkel, ez tisztán kivehető azon a mobiltelefonos videón, amit az áldozat családja hozott nyilvánosságra.

De hallattszik a rendőrségi videókon is, amiket most hozott nyilvánosságra a városi rendőrség. Az egyik felvételt a helyszínre sokadikként érkező rendőrautó fedélzeti kamerája készítette. Ezen az látszik, hogy Scott a rendőrök sokadik, "dobja el a fegyverét" felszólítása után kiszáll az autójából és hátrálni kezd, amire agyonlövik.

A másik felvétel egy, a helyszínre szintén némi késéssel érkező gyalogos járőr testkamerájáé. Ezen egy pillanatra látszik, hogy a kocsiból kiszálló Scott a teste mellett tartja a kezét.

Az viszont egyik felvételen sem látszik, hogy a férfinél van-e fegyver.

Ahogy a lövéseket leadó, amúgy szintén afro-amerika rendőr, Brentley Vinson sem, akit a nyomozás idejére felfüggesztettek állásából.

"Nem lehet tisztán azonosítani, hogy, ha egyáltalán bármi, akkor mi van a kezében" - mondta a felvételekről Justin Bamberg, Scott családjának jogi képviselője. Kerry Putney, a charlotte-mecklenburgi rendőrség parancsnoka szerint a felvételek a bizonyíték részét képzik, melyek összességében bizonyítják majd, hogy a rendőrök jogszerűen öltek. (Via CNN, al-Jazeera)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt