Lövöldözés Baltimore-ban

külföld
2016 szeptember 25., 07:44
comments 36

Legalább nyolcan, köztük egy három éves kislány sérültek meg egy baltimore-i lövöldözésben helyi idő szerint szombat kora este. A szemtanúk beszámolói szerint három fegyveres lövöldözött, ugyanott, ahol három hete egy lövöldözésben egy ember életét vesztette, kettő pedig megsebesült.

"Eltervezett, előre megrendezett bosszúerőszak volt" - jellemezte a lövöldözést a város rendőrfőnöke, Kevin Davis. Elmondása szerint a három támadó különböző irányokból érkezett. "Eltervezték, megrendezték. Az egyikük egy sikátorból érkezett, két másik az utcáról. Aztán tüzet nyitottak a sarkon állókra" - mondta.

A három éves kislány nem volt része a sarkon álló csoportnak. "Ők máshol álltak, de azok, akik ezt elkövették, egyáltalán nem törődtek vele, hogy kikre lőnek" - mondta a rendőrség egyik szóvivője, T. J. Smith.

Az áldozatokat - hat felnőtt férfit, egy felnőtt nőt és a hároméves kislányt - kórházba szállították. A jelentések szerint valamennyien súlyos sérüléseket szenvedtek, de nincsenek életveszélyben.

A tettesek - akik közül ketten pisztollyal voltak felfegyverkezve, a harmadiknál meg shotgun volt - elmenekültek. Nem sikerült őket azonnal azonosítani, de a rendőrség már keresi őket. (Via BNO News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.