Gyönyörűen lebetonozták a Kínai nagy falat

Tbg
MŰVÉSZET
2016 szeptember 26., 04:58
comments 54

Aki életében valaha betonozott, tudja, milyen a betonozás: az elején még azt is nehéz elképzelni, hogy bekapcsolja az ember a betonkeverőt, aztán pár óra múlva azon veszi magát észre, hogy nem tud leállni, a szomszéd kertjét is lebetonozná.

photo_camera Talicskaverseny rendezésére kiváló terep lett. (Forrás: Sina)

Így történt Kínéban is, ahol a középkori védelmi vonal, a Kínai nagy fal egy leromlott részét kellett volna restaruálni, de megbillent a cementes vödör.

A hétszáz éves építmény tetejét egyszerűen lelapították és végigbetonozták, mint valami járdát, írja a kínai Sina hírügynökségre hivatkozva a CNN.

A munkát 2014-ben csinálták, a kínai netes közvéleménynek azonban csak most tűnt fel a barbár restauráció.

Pedig 2006 óta szigorú előírások szerint lehet csak a több száz kilométer hosszú világörökségnek számító építményt restaruálni, amely feladatot a helyi hatóságoknak kell kivitelezni. (Sina/CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.