Nemzetbiztonsági bizottság: súlyos kommunikációs hiba a rendőrség késlekedése

Tbg
2016 szeptember 26., hétfő 8:03
516

Elfogadhatatlannak nevezte a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, hogy húsz óra telt el, amíg a rendőrség érdemben tájékoztatta a magyar lakosságot a szombat késő esti budapesti pokolgépes merényletről.

A nemzetbiztonsági és rendészeti bizottság hétfő reggel tartott közös ülést a Képviselőházban.

„A népszavazás előtt, az európai terrorfenyegetettség idején a magyar lakosság sokkal érzékenyebb, ezért lett volna fontos a gyors tájékoztatás”

- közölte Molnár Zsolt (MSZP) a zárt ülés utáni sajtótájéjoztatón.

Minden kétséget kizáróan, célzottan a rendőrök életének kioltása volt a cél, ebben nincs kérdés, közölte Molnár, de azt nem mondhatta el, mi alapján győzödhettek meg erről a bizottságban ülő képviselők.

A szombat esti merényletben két rendőr sérült meg súlyosan, egyikük, egy 23 éves nő életveszélyesen. A hétfő reggeli tájékoztató alapján a rendőrök állapota stabil.

Az, hogy konkrétan a két rendőr volt a célpont, vagy általában a rendőrök, ez is jelenleg a nyomozás tárgya. Az indítékokat keresi a rendőrség, de az ideológiai, dzsihádista háttér kevéssé valószínűsíthető, tájékoztatott Molnár Zsolt.

A rendőrség, ahogy vasárnap is közölték, több mint fél tucat profilt, több motivációs szálat vizsgál még, közölte Kósa Lajos (Fidesz) a rendészeti bizottság elnöke.

A Fidesz frakcióvezetői tisztségét is betöltő Kósa arról is beszélt, a számos interneten és a médiában keringő feltételezésnek nincs semmiféle valós alapja, ezért arra kérte az embereket, hogy nagy figyelemmel, óriási forráskritikával olvassák az összes találgatást, főleg a politikai tartalmúakat.

A sajtótájékoztatón a nemzetbiztonsági bizottság DK-s tagja, Vadai Ágnes beszélt arról, hogy a délelőtti tájékoztatás alapján szerinte a rendőrség 24-48 órán belül újabb érdemi tájékoztatást tud majd adni az ügy részleteiről.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt