Robert Fico szerint nem érdemes a kvótákkal foglalkozni, mert azoknak politikai szempontból végük

A bevándorlók újraelosztását célzó kvótáknak politikai szempontból végük van - jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök a szlovák és a cseh kormány együttes ülése után tartott sajtótájékoztatón Pozsonyban hétfőn. Bohuslav Sobotka cseh kormányfő a betelepítési kvótákat olyan „zsákutcának” nevezte, amelyről nem lehet tovább tárgyalni.

Robert Fico - Fotó: AFP/Mehmet Kaman / Anadolu Agency

A szlovák miniszterelnök egy újságírói kérdésre válaszolva beszélt a betelepítési kvóták ügyéről. Robert Fico szerint mivel a Magyarország és Szlovákia által jogi úton is megtámadott kvóták megosztó kérdésnek számítanak az unión belül, azok nem kerültek terítékre az EU állam- és kormányfőinek pozsonyi csúcstalálkozóján, mert az egyesítő témákat keresték.

„A kvóták világosan megosztják Európát, ezért úgy gondolom, politikailag végük” - jelentette ki Robert Fico.

Bohuslav Sobotka csah miniszterelnök hozzátette a közös kormányülés során egyetértettek abban, hogy a kvóták zsákutcát jelentenek, azokról nem lehet és nem is érdemes tovább tárgyalni, mert az csak időpocsékolás lenne. (Reuters/MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.