A körúti robbantás miatt robbanóanyagokat keresnek a határátkelőhelyeken

Stabil, kielégítő az állapota a Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőrnek. „Férfi kollégánk elhagyhatta az intenzív osztályt, munkatársnőnket továbbra is ott ápolják” – közölte az M1-gyel az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az ORFK az MTI-vel pedig azt közölte: a főváros VI. kerületében, a Teréz körút 2-4. előtt szombat este történtek miatt elrendelt szigorított ellenőrzésen a rendőrség a határátkelőhelyeken „kockázatelemzés alapján” vizsgálja az utasoknál lévő tárgyakat és az általuk használt gépjárműveket, hogy megállapítsa, nincs-e náluk robbanóanyag.

Egy bőrönd tartalmát vizsgálja át egy rendőr a tompai határátkelőhelyen, ahol szigorított ellenőrzés van a múlt heti budapesti robbanás miatt (Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

Papp Károly országos rendőrfőkapitány vasárnap jelentette be, hogy a szakmai protokollnak megfelelően elrendelte a robbanóanyagra, robbanószerre vonatkozóan a szigorított ellenőrzést a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a közúti határátkelőhelyeken, és elrendelte mindegyik nemzetközi személyszállító vonat rendőri ellenőrzését és kísérését.

Robbanószer-kereső kutya a tompai határátkelőhelyen, ahol szigorított ellenőrzés van a múlt heti budapesti robbanás miatt (Fotó: Ujvári Sándor / MTI)