Egy mecsetnél és egy rendezvényközpontnál robbantottak este Drezdában

külföld
2016 szeptember 27., 08:39
comments 115

Drezdában egy mecset és egy nemzetközi konferenciaközpont előtt. Egyik robbantásnak sem voltak sérültjei. A második robbantás 20 perccel az első után történt hétfő este, a rendőrség szerint összefüggés van a kettő között, és idegenellenes bűncselekmények miatt kezdtek nyomozni.

A most megtámadott konferenciaközpontban tart majd előadás hétfőn a német szövetségi elnök a német egység évfordulójának alkalmából. Az ott talált nyomok alapján a rendőrség elmondta, hogy egy házilag készített bombát robbantottak.

photo_camera Rendőrök őrzik a Fatih Camii mecsetet - Fotó: AFP/dpa/ Sebastian Kahnert

A robbantás időpontjában a mecsetben tartózkodott az imám a feleségével és a fiaival. A robbantás benyomta az épület bejárati ajtaját. Az imám tízéves fia az egyik lapnak azt mondta, „Azért támadtak meg bennünket, mert gyűlölnek bennünket, mert muszlimok vagyunk”. A bejáratra összesen 12 benzinnel és gázzal megtöltött üveget hajítottak.

photo_camera A drezdai Fatih Camii mecset a támadás után - Fotó: AFP/dpa/Sebastian Kahnert

Szászország kereszténydemokrata miniszterelnöke, Stanislaw Tillich gyáva támadásnak nevezte a robbantásokat. Thomas de Maizière szövetségi belügyminiszter felháborítónak nevezte a támadást, és a Németországban egyre növekvő muszlimellenességet okolta érte. A támadások miatt a rendőrség mindkét drezdai mecsetet fokozottan őrzi. (Spiegel/FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt