Nem igazán jó húzás a washingtoni nagykövetünktől az amerikai szélsőjobboldal bolondságait megosztani

2016 szeptember 27., kedd 11:35
86

Egy modern diplomatának számtalan kötelessége van, amelyek közül talán a legkönnyebb a semmitmondó jelenlét a közösségi médiában. Ott kell lenni, mert mindenki ott van, de felesleges sok vizet zavarni. Egy jó diplomata soha nem lehet harsány.

Így van ezzel Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete is, aki közel négy év alatt 2000-nél is kevesebb követőt szedett össze a Twitteren. A csekély érdeklődés nem meglepő. a nagykövet asszony átlagos tweetjei ezen az izgalmi szinten mozognak:


Kedden viszon Szemerkényi végre húzott valami meglepőt.

Ezt:

Ha valaki nem tudná, a Breitbart egy rasszista összeesküvésblog és egy trumpista kampánylap keveréke, amely ugyan pontosan azt a migránsellenes gyűlöletkelétést tolja, mint a mai magyar kormány, viszont borzasztó messze van attól, amit a világ épeszű része elfogadhatónak tart.

Bár nem néztem végig valamennyi NATO- és EU-tagország washingtoni nagykövetének közösségimédia-jelenlétét, elég valószínűtlennek tűnik, hogy bármelyikük egy ilyen oldalról bármit megosszon.

A Szemerkényi által megosztott cikk egyébként a Breitbarthoz képest egész visszafogott. Szerzője Tom Tancredo, egykori republikánus képviselő, aki mára az amerikai politikai paletta bolondos szélsőjobboldalára tolódott.

Maga a cikk Magyarországot állítja példának a világ elé, amely Tancredo szerint jól tenné, ha tőlünk tanulna bevándorlásról, határvédelemről és demokráciáról. Szemerkényi megosztásában az utóbbit emeli ki, hogy

„nehéz megérteni, mi az antidemokratikus a választók igényére nészavazással válaszolni”.

Ami persze magában, minden egyéb körülményt figyelmen kívül hagyva, még igaz is. Majdnem annyira, mint hogy diplomataként, kvázi vendégségben nem olyan jó ötlet a házigazdát ilyen hülyeségekkel traktálni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt