Nem igazán jó húzás a washingtoni nagykövetünktől az amerikai szélsőjobboldal bolondságait megosztani

POLITIKA
2016 szeptember 27., 11:35
comments 81

Egy modern diplomatának számtalan kötelessége van, amelyek közül talán a legkönnyebb a semmitmondó jelenlét a közösségi médiában. Ott kell lenni, mert mindenki ott van, de felesleges sok vizet zavarni. Egy jó diplomata soha nem lehet harsány.

Így van ezzel Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete is, aki közel négy év alatt 2000-nél is kevesebb követőt szedett össze a Twitteren. A csekély érdeklődés nem meglepő. a nagykövet asszony átlagos tweetjei ezen az izgalmi szinten mozognak:

link Forrás

Kedden viszon Szemerkényi végre húzott valami meglepőt.

Ezt:

link Forrás

Ha valaki nem tudná, a Breitbart egy rasszista összeesküvésblog és egy trumpista kampánylap keveréke, amely ugyan pontosan azt a migránsellenes gyűlöletkelétést tolja, mint a mai magyar kormány, viszont borzasztó messze van attól, amit a világ épeszű része elfogadhatónak tart.

Bár nem néztem végig valamennyi NATO- és EU-tagország washingtoni nagykövetének közösségimédia-jelenlétét, elég valószínűtlennek tűnik, hogy bármelyikük egy ilyen oldalról bármit megosszon.

A Szemerkényi által megosztott cikk egyébként a Breitbarthoz képest egész visszafogott. Szerzője Tom Tancredo, egykori republikánus képviselő, aki mára az amerikai politikai paletta bolondos szélsőjobboldalára tolódott.

Maga a cikk Magyarországot állítja példának a világ elé, amely Tancredo szerint jól tenné, ha tőlünk tanulna bevándorlásról, határvédelemről és demokráciáról. Szemerkényi megosztásában az utóbbit emeli ki, hogy

„nehéz megérteni, mi az antidemokratikus a választók igényére nészavazással válaszolni”.

Ami persze magában, minden egyéb körülményt figyelmen kívül hagyva, még igaz is. Majdnem annyira, mint hogy diplomataként, kvázi vendégségben nem olyan jó ötlet a házigazdát ilyen hülyeségekkel traktálni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.