Pálffy István úgy beolvasott az Irish Times brüsszeli tudósítójának, hogy Samuel Beckett adja a másikat

MŰVÉSZET
2016 szeptember 27., 06:07
comments 282

Felháborodott olvasói levélben válaszolt Pálffy István, Magyarország tavaly kinevezett dublini nagykövete a lap brüsszeli tudósítójának, Suzanne Lynchnek múlt csütörtökön megjelent cikkére, ami a menekültválságról és az arra adott kormányreakciókról, köztük a vasárnapi népszavazásról szól.

Pálffy levelében közli: Magyarország egyáltalán nem képvisel keményvonalas politikát a menekültkérdésben, csak az illegális bevándorlókkal van baja, aztán azon háborog, hogy a konkrét témák közül Lynch csak az egészségügyet említi, majd olyan abszurd hozsannázásba kezd, aminek hallatán Samuel Beckett is csak a fejét vakarná.

Pálffy kijelentései:

  • a magyar egészségügyi rendszer az egyik legjobb Európában
  • a betegek nem fizetnek pluszpénzt az orvosoknak
  • nincs sorakozás a kórházakban
  • és nincsenek betegágyak a kórházak folyosóin.

Aki az elmúlt néhány évben akár csak egyetlen percet is töltött magyar kórházban vagy rendelőintézetben, nyilván tisztában van azzal, hogy két eset lehetséges:

  1. Pálffy István vagy életében nem járt magyar kórházban vagy rendelőintézetben,
  2. Pálffy István hazudik, mint a vízfolyás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.