21 magyar EP-képviselőből 17 titkolja, hogy mire költi a havi 1,3 milliós zsebpénzét

2016 szeptember 28., szerda 9:54
85

Mindössze négy magyar EP-képviselő volt hajlandó arra, hogy az Átlátszó megkeresésére részletesen elszámoljon az Európai Parlamenttől kapott havi 4320 eurós költségtérítéssel.

Az átláhatóságot választotta Balczó Zoltán (Jobbik), Jávor Benedek (PM), Meszerics Tamás (LMP), és Ujhelyi István (MSZP), válaszolt, de nem érdemben két DK-s (Molnár Csaba és Niedermüller Péter). Egyetlen fideszes, köztük Deutsch Tamás, Pelczné Gáll Ildikó, Szájer József vagy a jobbikos Morvai Krisztina és Kovács Béla sem vállalta, hogy elszámol a havi 1,3 milliós pluszpénzzel, Szanyi Tibor is titokban tartja, mire költi a keretét.

Az Átlátszó azzal indokolta a képviselő megkeresését, hogy „ha a magyar emberek jó esetben egy bérletet kapnak munkába járáshoz, és azt is számlával kell igazolniuk, akkor helyes lenne, ha tudnánk, hogy a több mint száz bérlet árát mire költik havonta a magyar képviselők. Különös tekintettel arra, hogy a számlát az utolsó eurócentig az európai adófizetők állják.”

A lap az Európai Parlamentet is megkereste a juttatások elszámolása miatt, de nem kaptak tájékoztatást, ezért pert indítottak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt