A szüleitől lopott pénzt, hogy kifizethesse az iskolai zsarolóit a gyöngyösi fiú

bűnügy
2016 szeptember 28., 06:15
comments 172

Rendszeresen bántalmazott, veréssel és halállal fenyegetett két diák egy gyöngyösi általános iskolában egy fiút.

Az ügyészség közleménye szerint a két zsaroló - egyikük 16 éves volt - 2016. február utolsó napján, a délelőtti tanítás egyik szünetben, az iskola lépcsőjén megállította a fiút, akit a közeli mosdóba vittek, és ott – miközben lökdösték és rugdosták – közölték vele, hogy másnapra hozzon nekik ötezer forintot, különben meg fogják verni.

A fiú több részletben átadta nekik a spórolt pénzét, de azután is zsarolták, hogy elfogyott a tartaléka. Ezért a szüleitől lopott, és azt a pénzt adta oda fenyegetőinek.

Általában a fiúmosdóban kapták el, de az is előfordult, hogy a két zsaroló az egyik szünetben a földszinti italautomatánál bántalmazta a fiút, aki nem tudott már fizetni. A fejét nekiszorították a gépnek, miközben a kézét hátracsavarták, és azzal fenyegették, hogy ha nem viszi a pénzt, akkor „meghal”. Egy tanár közbelépése vetett véget ennek a nyilvános bántalmazásnak.

Néhány nappal később a fiú a szüleinek is beszámolt a megpróbáltatásairól, sírva bevallotta nekik, hogy a fenyegetések hatására több ezer forinttal meglopta őket. A szülők ezután fordultak a rendőrséghez.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a 14. életévét betöltött fiatalkorú elkövetőt folytatólagosan megvalósított, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja, és indítványozta, hogy a bíróság próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélje. Kezdeményezték azt is, hogy a próbaidő tartamára a bíróság rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint 35 000 forintos vagyonelkobzást is kezdeményeztek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.