Nem gyárt több telefont a Blackberry

TECH
2016 szeptember 28., 14:59

Az üzleti szférában sokáig megkerülhetetlennek számító, de az elmúlt években egyre rosszabb pályára álló cég szerdán jelentette be, hogy többet nem gyártanak telefonokat, és a jövőben a szoftverekre és a biztonságtechnikai eszközökre fognak inkább koncentrálni.

Ettől még nem tűnnek majd el teljesen a Blackberry eszközök, a gyártást ugyanis kiszervezik majd egy harmadik félnek. A vállalat CEO-ja, John Chen közleménye szerint stabil az anyagi helyzetük és a fő pillére a cégnek mostantól a szoftvergyártás lesz. Ugyanakkor a teljes belső hardware-részleget leépítik.

A Blackberry az elmúlt évek egyik nagy vesztese a mobilpiacon, iparági becslések szerint az idei negyedévben jó ha a globális piac 0,1 százalékát tudhatták maguknak. A legutóbbi, egyben az első Android-alapú telefonuk, a Priv tavaly novemberben jött ki, és akkor Chen arról beszélt, hogy legalább ötmillió darabot el kell adniuk ahhoz, hogy a hardware-iparban maradjanak. Később ezt a számot levitte hárommillióra, de úgy néz ki, ez sem lett meg.

Az első elemzések mind arról szólnak, hogy a Blackberry valójában már évekkel ezelőtt elengedte, hogy nagypiaci szereplő legyen, tömegfogyasztásra szánt termékkel, helyette pedig egyre jobban célozták csak az üzleti és kormányzati szférát, nagy hangsúlyt fektetve a telefonok biztonságára. (Financial Times, Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.