Több mint százmillió forintot nyert vissza a Klubrádió a médiahatóságtól a Kúrián

A Kúria szerdai döntése szerint vissza kell fizetnie a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) a Klubrádió által befizetett 103 millió forintos médiahasználati és frekvenciahasználati díjat.

Ugyanakkor a Kúria a jó hírnév sérelme miatt az NMHH-val szemben indított polgári perének felülvizsgálati tárgyalásán nem ötmillió, hanem csak kétmillió forintos kárt ítéltek meg a rádiónak.

A perben a Klubrádió összesen mintegy 1,4 milliárd forint kártérítést követelt a médiahatóságtól, mert az éveken keresztül nem kötött vele szerződést a korábban pályázaton elnyert fővárosi frekvencia használatára.

Azért kértek kártérítést, mert a médiatanács éveken keresztül nem kötött velük szerződést a korábban pályázaton elnyert fővárosi frekvencia használatára.

A Budapest 92,9 MHz-es fővárosi frekvenciára még 2009-ben írt ki pályázatot az akkori még Országos Rádió és Televízió Testület nevű médiahatóság. 2010 áprilisában nyertesnek hirdették a Klubrádiót, de szerződéskötés helyett nyolc hónappal később eredménytelennek minősítették a pályázatot. Emiatt a Klubrádió működése bizonytalanná vált, ideigelenes engedélyekkel működött csak, és pluszban kellett műsorszolgáltatási díjat fizetniük. Végül 2013-ban kötöttek szerződést. (MTI)