A kormány szerint a parlamenti pártok is küldhettek volna leveleket a határon túliaknak, de nem küldtek, ezért az esélyegyenlőség nem sérült

A kormány reagált a Kúria elmarasztaló döntésére:

„A tájékoztató levél célja az volt, hogy felhívjuk a külhoni magyarok figyelmét az október 2-i kényszerbetelepítés elleni népszavazásra és a brüsszeli kvótacsomag veszélyeire.
A külhoni magyarok tájékoztatásának egyik leghatékonyabb módja a levélküldés, amely a parlamenti pártok számára is adott lehetőség volt, de nem éltek vele, így az esélyegyenlőség nem sérült. Álláspontunk szerint, a külhoni magyaroknak küldött tájékoztató levél küldésekor a kormány a rá vonatkozó törvényeket betartotta ugyanakkor a Kúria döntését tiszteletben tartjuk. A kormány fontosnak tartja, hogy minden magyar választópolgárt megszólítson, hiszen a most vasárnapi népszavazás nemzeti ügy, most Magyarország jövője a tét.”

Magyarul: a kormány szerint a parlamenti pártok is képesek lettek volna küldeni levelet a határon túli magyaroknak, de nem küldtek, így az esélyegyenlőség nem sérült.