Döglött galambok potyogtak az orosházi kórház műtőjében

Egy másik pórul járt galamb. Fotó: David McNew/Getty Images/AFP

Állítólag műtétek maradtak el, és nőtt a fertőzések száma is az orosházi kórházban, ahol korábban leszakadt az egykori urológiai műtő álmennyezete. Csontkukacok és férgek hullottak a földre, az álmennyezet lebontását követően pedig mintegy száz galamb teteme került elő.

A Népszabadság azt írta: Fetser János, az MSZP orosházi szervezetének elnöke vizsgálatot követel a helyi önkormányzattól, miután megtudta, hogy Orosháza kórházában titokban szükséghelyzetet rendelt el a hivatal. A kórház később tagadta, hogy ennek kihirdetésére sor került volna.

Duray Gergő kórházigazgató azt elismerte, hogy néhány műtét elmaradt, arra viszont nem tudott válaszolni, hogy a tetemek valóban a műtő terében voltak, vagy máshonnan kerültek elő.

A lap információi szerint a galambok azért tudták befészkelni magukat a műtő fölé, mert a szellőző rendszereken nincs rács. A fertőző baktériumokat a szellőző rendszer továbbíthatta, ami könnyen eredményezhette a fertőzések számának növekedését.

Az esetet az intézmény jelentette a Állami Egészségügyi Ellátó Központnak, ahol megkezdték az eset kivizsgálását. (Népszabadság)